Contrasterende Garderobes

Wat u moet weten voordat u in kunst investeert

Wat u moet weten voordat u in kunst investeert

Het zou slechts een klein deel van uw portefeuille moeten zijn
Voor de meeste mensen zal kunst slechts een klein deel uitmaken van een goed samengestelde beleggingsportefeuille. U kunt er winst mee maken, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat u met kunst alleen een enorm rendement behaalt.
Zie het als een investering in onroerend goed; extra, niet essentieel. Vertrouw niet op een kunstbelegging voor een vast inkomen. En vergeet niet dat u belasting moet betalen over eventuele winsten, aangezien de belastingdienst kunst als verzamelobject beschouwt.
Kunst is niet-liquide
Het is belangrijk om te onthouden dat kunst een niet-liquide of illiquide activum is. Dit betekent dat het moeilijk is om het direct in geld om te zetten.
Liquide activa, zoals aandelen, obligaties en spaarrekeningen, kunnen gemakkelijker geld opleveren. Niet-liquide activa, zoals onroerend goed en kunst, hebben veel meer tijd nodig om te verkopen, ook al hebben ze een grote geldwaarde.
Hoewel het mogelijk is om uw kunst te verkopen, doen de meeste beleggers dat niet. Een veilinghuis, uw beste kans om te verkopen, rekent vaak hoge kosten. Aangezien de kunstprijzen regelmatig schommelen, is er geen garantie dat de verkoop u winst zal opleveren.

Comment here