halfrond verwelkomt

Museum Het Rembrandthuis

Museum Het Rembrandthuis

Een van de beroemdste kunstenaars uit Nederland is misschien wel de grote meester – Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Bekend om zijn vaardigheid in het schilderen van emoties, bestaat Rembrandts werk uit portretten, verhalende schilderijen (die vaak bijbelse onderwerpen hebben), en landschappen.
Het huis en atelier van de beroemde kunstenaar bevonden zich in de Jodenbreestraat 4, in het hart van Amsterdam. Het Rembrandthuis Museum geeft kunstliefhebbers de kans om zijn echte huis en werkplaats, nu omgebouwd tot museum, te bezoeken in het hart van Amsterdam. Het huis is ingericht en gemeubileerd om na te bootsen hoe het eruit zou hebben gezien toen Rembrandt er in de 17e eeuw woonde, met overal zijn werken te zien.

Hoewel Rembrandt vandaag de dag bekend staat als een van de grote Nederlandse meesters, was dit niet altijd het geval. Rembrandts huis werd tijdens zijn leven geveild en de kunstenaar, van wie de portretten voor meer dan 180 miljoen dollar zijn verkocht, had zich failliet verklaard.

Comment here