Uncategorized

Hoe krul je haar

Deze krul haar techniek geeft je zachte, strand golven voor meerdere dagen. Ik deel ook mijn favoriete haarproducten om je haar zacht en glanzend te houden!

Wil je je haar op een dag kunnen krullen en het meerdere dagen laten zitten? Ik deel onze tips voor het krullen van lang haar zodat je het maar om de paar dagen hoeft te krullen!

1. Begin onder de douche

De perfecte krul begint bij het allereerste begin… onder de douche. Zorg ervoor dat je een goede shampoo en conditioner kiest. Dit zal de algehele gezondheid van je haar verbeteren. Hoewel het het beste is om je haar te krullen op de tweede of derde dag…kun je je haar krullen op dezelfde dag dat je doucht.

2. Was je haar niet vlak voor je het gaat krullen

Sommige mensen kunnen het meteen wassen en krullen. Als je haar moeite heeft om krul vast te houden, probeer het dan de avond ervoor te wassen zodat het ‘s ochtends makkelijker krult. Sla de conditioner over als je je haar wast, want die kan het haar soms te zacht en glibberig maken, waardoor krullen er sneller uitvallen. Je haar moet een beetje grit hebben om de krullen langer vast te houden. Je kunt een beetje haarlak toevoegen om de krullen langer vast te houden, als dat nodig is voordat je ze gaat krullen. Ik deel hieronder mijn favoriete shampoo en conditioner. Als je tussen twee wasbeurten in zit en bang bent dat je haar er vet uitziet, gebruik dan wat droogshampoo bij de haaraanzet om de extra olie op te vangen.

3. Bereid je haar voor met de juiste haarproducten

Gebruik een wortelversteviger, een product om je haar te beschermen tegen de warmte-instrumenten die je gebruikt, en indien nodig breng wat textuur aan in je haar met wat mousse of een textuurspray om te helpen de krul vast te houden.
a. Hittebeschermer – Dit is het belangrijkste stylingproduct dat u op uw haar kunt gebruiken voordat u het met hitte gaat stylen, wat de nummer één manier is waarop de meeste vrouwen hun haar beschadigen.
b. Haarlak – Breng stylingproducten aan op je haar, die helpen de krullen langer op hun plaats te houden. Spuit een beetje haarlak voor, tijdens en na het krullen. Dit geeft je haar een ruwere textuur waardoor je krullen langer mooi blijven. Breng een lichte laag aan en houd de bus verder van je haar af om een zware laag te vermijden. Licht en zacht is het doel!

4. Investeer in goede hot hair tools

De juiste tools zullen de sleutel zijn om je haar te laten krullen zoals jij het ook wilt. Ze hoeven niet super duur te zijn om goede resultaten te krijgen, maar je zal willen investeren in tools die lang zullen meegaan en je de best mogelijke resultaten zullen geven. High-end krultangen en krultangen zijn meestal gecoat met toermalijn of keramiek, materialen waarvan bewezen is dat ze minder schade aan je haar toebrengen dan steil metaal. Ja, ze zijn misschien duurder, maar ze zijn minder schadelijk voor je haar, ze warmen beter op zodat je je haar minder blootstelt aan schadelijke hitte. Je kan hier de beste krulset vinden in een handige lijst.


5. Gebruik de juiste maat

De maat van de staaf is echt belangrijk omdat de strakheid van je krullen afhangt van de maat van de staaf! Het is een misvatting dat je met een krultang met een grotere krul die grote, zachte, beachy golven krijgt… maar ik heb gemerkt dat je met een kleinere krultang de juiste krullen krijgt. Probeer, afhankelijk van je haartype, eens een kleinere krultang te gebruiken dan je normaal zou doen, zoals 1 inch of 1,5 inch, en kijk eens wat voor verschil dat kan maken! De krullen zullen de eerste dag wat strakker zijn, maar zullen de volgende dagen de perfecte krul hebben!

6. Laat je krullen afkoelen

Laat je krullen zitten nadat je ze gekruld hebt. Als je ze laat afkoelen zal de krul langer blijven zitten.
Kam je haar niet door- Gebruik je vingers om het haar zachtjes te pluizen en door de krullen te halen om ze glad te strijken. Als je ze doorkamt, verliezen ze snel hun stevigheid en vallen ze er eerder uit.

7. Werk af met een texturiserende spray of een verstevigende crème

Zo blijft je style de hele dag goed zitten! Je kunt nog steeds haarlak gebruiken voor of tijdens het krullen, maar het afwerken met een texturiserende spray zal helpen om de krullen op hun plaats te houden zonder ze te veel mee te slepen.

8. Wat als mijn haar nog steeds niet wil krullen?

Overmatig beschadigd haar (inclusief gespleten haarpunten) krult niet en houdt het niet goed in model. Het is tijd om je haar wat liefde te geven en een trimbeurt te nemen! Regelmatig trimmen leidt tot snellere haargroei, dus wees niet bang om je haar te laten trimmen als je het probeert te laten groeien. Een diepconditionerend masker is ook een geweldige manier om de algehele gezondheid van je haar te verbeteren!

Comment here