Ga voor het gouden, niet het streperige.
Als het om de beste zelfbruiner gaat, zijn er in de loop van de jaren grote verbeteringen aangebracht. Je ziet nog maar zelden mensen die zo oranje zijn dat ze op zoete aardappel/menselijke hybriden lijken. Toch is het niet zo dat het krijgen van een faux glow foolproof is, zelfs voor de meest ervaren zelfbruiners die er zijn. Als je er meer J. Lo dan Flamin’ Hot Cheeto wilt uitzien, maak je misschien een paar noodzakelijke fouten. We lieten drie bruiningsdeskundigen ze voor ons op een rijtje zetten.
Fout 1: Vergeten je oude zelfbruiner te verwijderen
Als het niet je eerste keer bij de zelfbruiners rodeo is, weet je waarschijnlijk al dat vooraf scrubben de nr. 1 regel is voor een gelijkmatige, natuurlijk ogende bruine kleur. Het belangrijkste doel is om een glad oppervlak te creëren waar de bruiningsformule in kan dringen, ja. Maar het is even belangrijk om je oude zelfbruiner kwijt te raken.
“Zonder scrubben zullen die dode, gebruinde huidcellen uiteindelijk ongelijkmatig afvallen, waardoor je er vlekkerig of zelfs gespikkeld uitziet als een luipaard,” legt celebrity spray tan pro Kristyn Pradas uit. Je kunt het proces zelfs bevorderen door een warm bad te nemen vlak voor je gaat scrubben.
Fout 2: Je peeling verknoeien
Zoals bij vrijwel alles in de wereld, komt het op timing aan. “Je moet scrubben ofwel acht uur, ofwel vlak voor het aanbrengen van de zelfbruiner,” zegt Sophie Evans, celebrity spray tan expert en merkambassadrice van St. Tropez Tan. “Als je het allerbeste resultaat wilt, kun je door acht uur van tevoren te scrubben de pH-balans van de huid neutraliseren, wat de ideale toestand is om de kleur te laten ontwikkelen.”
Fout 3: De huid voorbereiden met een scrub op oliebasis
Een snel schoonheidsraadsel: Waarom is je bruine kleur in hemelsnaam zo verknoeid, ook al heb je alles goed gedaan? Misschien moet je je scrub eens nakijken. “Als je scrubt met scrub op oliebasis, kan de olie een barrière vormen tussen huid en zelfbruiner,” zegt Pradas. “Je blijft dan achter met rare vlekken en zowel donkere als lichte vlekken.” Probeer een scrub die geformuleerd is voor zelfbruinende prep, zoals Vita Liberata Super Fine Skin Polish.
Fout 4: Een kleine hoeveelheid product gebruiken
Als je een nieuweling bent op het gebied van zelfbruiner – of er na een lange onderbreking weer mee begint – denk je waarschijnlijk dat het een goed idee is om langzaam te beginnen. Maar beknibbelen op de zelfbruiner kan juist leiden tot strepen en strepen. “Als mensen bang zijn voor een zelfbruiner, gebruiken ze een heel kleine hoeveelheid product om een groot oppervlak te bruinen,” legt Evans uit. “Het gebrek aan product en het te veel wrijven veroorzaakt strepen.” Gebruik in plaats daarvan een bruiningsapplicator zoals de St. Tropez Tan Applicator Mitt. Je kunt er product mee laden en dan het overtollige mee wegvegen. Maak je geen zorgen: “Je kunt nooit te veel zelfbruiner gebruiken, want de huid kan maar een bepaalde hoeveelheid van de bruinende chemische stof opnemen,” zegt Evans.
Fout 5: Bepaalde plekken niet plaatselijk behandelen
De verklikker van een nepbruining? Een verdacht donkere elleboog. Bepaalde delen van het lichaam nemen sneller zelfbruiner op en vereisen wat extra werk. “Wees het spel voor en veeg je knokkels, knieën, ellebogen en enkels onmiddellijk na het bruinen af – zelfs als je denkt dat het niet nodig is,” zegt Alyson Hogg, oprichtster van Vita Liberata Luxury Tan. Als alternatief stelt Evans voor om vóór het bruinen een vochtinbrengende crème te gebruiken om een barrière te vormen op die lichaamsdelen, zodat er minder zelfbruiner kan doordringen.
Fout 6: Het huis zo snel mogelijk verlaten
Je nieuwe bruine kleur heeft zes tot acht uur nodig om zich te ontwikkelen. Dus beschouw jezelf tot die tijd als onder huisarrest. Warm weer en hevig zweten kunnen de zelfbruiner doen druipen – en zo uitdrogen. “Zelfs schoenen aantrekken verwijdert alle zelfbruiner die de binnenkant van de schoen aanraakt,” zegt Pradas. Sporten is dus ook uit den boze, net als gaan zwemmen. In plaats daarvan trek je een fles wijn open, trek je een joggingbroek aan en zet je Netflix in de wachtrij.
Fout 7: Je zelfbruinende tint kiezen op basis van je huidskleur
Als je van nature een lichte huidskleur hebt, lijkt het zinvol een lichte tint te kiezen om te voorkomen dat je naar de veel te donkere kant gaat. Maar op veilig spelen kan betekenen dat je zelfbruinende inspanningen nauwelijks geregistreerd worden, want tinten worden gelabeld volgens intensiteit, niet volgens je bestaande huidskleur. “Kies je zelfbruinende tint op basis van het resultaat dat je wilt, niet op basis van je huidskleur,” zegt Hogg. “Als je je huidskleur iets wilt verdiepen, kies dan medium. Wil je een dieper resultaat, kies dan donker.”
Comment here